Tisková zpráva 12.11.2014

Bezkonkurenční ceny nových bytů v Horních Měcholupech mohou zájemci využít jen do 30.11. Poté CENTRAL GROUP musí zdražit

12.11.2014, Praha – Již jen necelé tři týdny mohou zájemci o kvalitní a cenově dostupné bydlení v Praze využít akční ceny v projektu Javorová čtvrť v Horních Měcholupech. Ke dni 30. listopadu letošního roku zde totiž CENTRAL GROUP ukončí svou cenovou akci se zaváděcími slevami bytů poslední etapy. Od 1. prosince tak všechny byty v tomto prodejně nejúspěšnějším projektu novodobé české historie plošně podraží nejméně o 5 %.

K dosti netradičnímu kroku, kterým je otevřeně deklarované zdražení, se největší český rezidenční developer a investor CENTRAL GROUP odhodlal jako vůbec první na českém trhu. „Za naším rozhodnutím stojí pozvolné oživování na stavebním trhu a s tím spojené postupné zvyšování cen stavebních prací od našich dodavatelů. Tento cenový nárůst už nadále nemůžeme brát na sebe a musíme ho od prosince promítnout do našich obchodních cen. Stavební a developerský trh měl své dno na přelomu let 2012 a 2013 a od té doby pozorujeme mírný růst,“ říká Dušan Kunovský, šéf CENTRAL GROUP.

Poslední etapa – poslední příležitost využít rekordně nízkých cen
Ohledně oživování trhu dává Kunovskému za pravdu i mimořádný zájem ze strany kupujících. Za dva roky od zahájení prodeje první etapy totiž developer v Horních Měcholupech prodal již přes 630 bytů. To je jednoznačně nejvíce, kolik kdy jakákoli firma v jediné lokalitě za tak krátké období reálně prodala. Nyní je nově v prodeji již poslední etapa tohoto velmi úspěšného projektu s 375 jednotkami. Celý bytový areál s centrálním parkem po dokončení nabídne celkem 943 nových bytů a ateliérů a jeho poslední etapa bude dokončena na sklonku příštího roku.

„Kromě dobré a zavedené lokality s bezkonkurenčně nejlepšími cenami v Praze jsou pro úspěch prodeje klíčové i velmi nízké úrokové sazby hypoték, které nyní banky nabízejí. Pro naše klienty jsme ještě navíc vytvořili specifický finanční produkt – DOTOVANOU HYPOTÉKU CENTRAL GROUP. Ta nabízí garantovanou úrokovou sazbu 2,19 % ročně s fixací na 3 nebo 5 let a navíc mnoho bonusů a maximální jednoduchost vyřízení. Díky tomu mezi našimi klienty zájem o hypoteční financování rapidně narostl,“ komentuje Kunovský důvody velkého zájmu o byty v Horních Měcholupech.

Zájem je o rozestavěné i o dokončené byty
Klienti většinou preferují koupi nového bytu ještě ve stádiu rozestavěnosti, kdy si mohou sami zdarma zvolit vnitřní provedení podle svého vkusu – koupelny, podlahy, dveře a mnoho dalších položek. Je však i mnoho zákazníků, kteří chtějí přijít už k hotovému a co nejdříve se nastěhovat nebo co nejdříve byt pronajmout.

Proto je obchodní strategií CENTRAL GROUP, aby i po dokončení stavby zůstalo v nabídce u velkých lokalit ještě zhruba 10 – 20 % volných bytů, u komornějších projektů s menším počtem bytů je tento podíl zpravidla ještě vyšší. Takové byty pak developer prodává v průměru dalších šest měsíců po dokončení.

Této obchodní strategii je přizpůsobena i cenová politika firmy. Při zahájení prodeje na začátku výstavby jsou ceny výrazně zvýhodněné. S postupem výstavby pak postupně rostou a při dokončení už dosahují své tržní úrovně.

Ideální byty pro mladé i na investici
Přes 80 procent všech jednotek v poslední etapě projektu Javorová čtvrť je malometrážních o dispozicích 1+kk a 2+kk. Jedná se tedy o ideální a zároveň cenově dostupné bydlení především pro mladé singles a páry, případně jako skvělá investice pro realitní investory za účelem pronájmu. Pro hovoří nejen velmi dobrá dopravní dostupnost, ale i blízkost oblíbeného rekreačního areálu Hostivařská přehrada a golfového hřiště.

Konečné ceny bytů ALL INCLUSIVE včetně DPH, příslušenství a ve vysokém standardu provedení KOMFORT tak nyní díky zaváděcím slevám začínají v Horních Měcholupech na 1,4 mil. Kč za 1+kk, 1,9 milionu korun za 2+kk, byty 3+kk lze pořídit již od 3 milionů Kč a ceny čtyřpokojových bytů startují na 4 milionech korun.

Všichni zájemci o nové bydlení v Horních Měcholupech se mohou na vlastní oči přesvědčit o vysoké kvalitě provedení bytů od CENTRAL GROUP přímo v novém ukázkovém bytě, který je pro ně v lokalitě Javorová čtvrť otevřen vždy od pátku do neděle od 13 do 18 hodin. Zaváděcí slevy 5 % platí v této lokalitě již jen do konce listopadu. A do stejného termínu mohou zájemci využít i zvýhodněnou nabídku DOTOVANÉ HYPOTÉKY CENTRAL GROUP s garantovanou sazbou jen 2,19 % ročně.