CENTRAL GROUP mění koncepci skladového areálu Westpoint v Praze 6 - Ruzyni. O pronájem prostor až na
10 let se nově postará společnost REFLECTA

23.3.2015, Praha - Zcela novou vizi provozu a rozvoje skladového areálu Westpoint v Praze 6 – Ruzyni představila největší česká developerská společnost CENTRAL GROUP. Ta skladové a kancelářské budovy koupila ve druhé polovině loňského roku od rakouského investora Immofinanz. Nově plánuje CENTRAL GROUP přímé investice do areálu a jeho dlouhodobý pronájem, a to až na dobu 10 let.

Zastupováním CENTRAL GROUP při získávání nájemců byla pověřena společnost REFLECTA Facility. Vedle toho bude mít na starosti i facility management, získávání zpětné vazby od nájemců, komunikaci s nimi, zkvalitňování poskytovaných služeb nájemcům a marketing areálu.

V dlouhodobém horizontu se CENTRAL GROUP netají svým záměrem vybudovat na místě Westpoint Distribution Parku zcela novou městskou čtvrť, po Vítězném náměstí jakési druhé přirozené centrum Prahy 6 s vynikajícím spojením do centra města i na letiště. Vzhledem k tomu, že firma nakoupila i další pozemky v sousedství a v případě realizace projektu začne výstavba nejprve na těchto pozemcích mimo skladový areál, může nájemcům areálu nově garantovat investice do jeho konkurenceschopnosti a také prodlouženou maximální dobu nájemného.

Flexibilní doba nájmu od 3 měsíců až po 10 let, bezkonkurenční nájemné
Westpoint Distribution Park disponuje širokou nabídkou skladových jednotek o velikosti od 21 do 15.466 m2 a kancelářských prostor o výměře 24 až 779 m2. Díky širokým možnostem využití prostor a vynikající dostupnosti hromadnou dopravou představuje zajímavou alternativu například pro
e-shopy, startupové projekty a další, nejen pro tradiční provozovatele logistiky a skladování.

„Přestože nejsme klasickým portfoliovým investorem do nemovitostí a v budoucnu s ním máme jiné záměry, není a neměl by být Westpoint Distribution Park v Ruzyni vnímán jako dožívající průmyslový areál. Naopak, nově plánujeme rozsáhlé investice a také můžeme garantovat dobu nájemného nejméně na 5-10 let. Přitom stále platí, že jsme zde schopni nabídnout bezkonkurenční nájemné ve srovnání se všemi konkurenčními areály v lokalitě,“ vysvětluje Dušan Kunovský, šéf CENTRAL GROUP.

Kromě bezkonkurenčního nájemného a flexibilní doby pronájmu vyniká skladový areál Westpoint i výbornou strategickou polohou s dobrým napojením na hlavní obchodní tepnu do Německa – dálnici D5, rychlostní silnice R6 a R7 i Pražský okruh. Díky poloze na pomezí Ruzyně a Liboce je areál přístupný do 10 minut z centra Prahy a do 5 minut z Letiště Václava Havla. K dalším benefitům patří nízké poplatky za služby spojené s pronájmem, transparentní vyúčtování služeb, nonstop bezpečnostní služba a vlastní železniční vlečka v areálu.

„Skladový areál Westpoint v Ruzyni není konkurencí pro moderní distribuční centra na okrajích metropole. Naopak, díky lokalitě s vynikajícím napojením na dálniční síť i výbornou dostupností do centra Prahy hromadnou dopravou bude atraktivní pro zcela jiný segment nájemců. Zejména pro firmy, které oceňují flexibilitu doby pronájmu i široké možnosti využití prostor, a v regionu Prahy také ojedinělou nákladovou efektivitu,“ uzavírá Jakub Sklenka, jednatel společnosti REFLECTA Facility, která bude prostory v areálu pronajímat.

Tisková zpráva 23.3.2015
  Tisková zpráva 23.3.2015