CENTRAL GROUP představí na veletrhu Expo Real svou novou nabídku komerčních nemovitostí za zcela bezkonkurenční ceny

2.10.2014, Praha – Největší český rezidenční developer a investor se již tradičně jako hlavní partner Hlavního města Prahy zúčastní prestižního mezinárodního veletrhu Expo Real. Ten se koná ve dnech 6. – 8. října v Mnichově. Hlavním tématem letošní prezentace CENTRAL GROUP bude nová široká nabídka prodeje a pronájmu komerčních nemovitostí za bezkonkurenční ceny. Půjde jednak o sklady a kanceláře v logistickém areálu Westpoint v Praze 6 a dále o celkem 16 nových komerčních prostorů v sedmi různých lokalitách po celé Praze.

„Zatímco v minulých letech jsme na tomto mezinárodním veletrhu prezentovali celkovou nabídku rezidenčních nemovitostí CENTRAL GROUP jako leadera tuzemského trhu, letos naší prezentaci zaměříme na novou nabídku prodeje a pronájmu komerčních nemovitostí za velmi výhodné ceny. A samozřejmě, stejně jako v minulých letech, v průběhu veletrhu máme domluveno řadu jednání ohledně možných akvizic dalších pozemků pro naší budoucí výstavbu,“ hodnotí význam veletrhu pro CENTRAL GROUP šéf společnosti Dušan Kunovský.

Westpoint: sklady a kanceláře za bezkonkurenční ceny v Praze 6
Skladový a logistický areál Westpoint nabízí pronájem skladových prostor a kanceláří za bezkonkurenčně nejnižší nájemné. Je možné si zde pronajmout skladovací kapacity různých velikostí od 21 m2 až do 15.930 m2 a kanceláře od 24 m2 až do 837 m2. V areálu strategicky situovaném mezi letištěm a centrem Prahy je k dispozici nonstop bezpečnostní služba a také železniční vlečka. Celý areál nabízí zhruba 66.300 m2 pronajímatelné plochy skladů, kanceláří a ostatních prostor a v současné době je již z cca 60 % pronajat.

Sklady i kanceláře si zájemci mohou pronajmout krátkodobě nebo i na delší dobu – až do konce roku 2019. Ceny za pronájem jsou ve srovnání s ostatní nabídkou v Praze zcela bezkonkurenční – nájemné za sklady se zde pohybuje již od 1,90 EUR/m2 měsíčně a nájemné za kanceláře od 2,80 EUR/m2 měsíčně, a to v závislosti na rozsahu pronajímané plochy a doby nájmu. Bezkonkurenční výše nájemného je dána tím, že CENTRAL GROUP není klasickým investorem a provozovatelem komerčních nemovitostí. Logistický areál Westpoint odkoupil v letošním roce od původního zahraničního vlastníka a bude ho provozovat minimálně do konce roku 2019. Následně plánuje CENTRAL GROUP na tomto místě vybudovat luxusní rezidenční čtvrť.

Komerční prostory v různých lokalitách Prahy: pro podnikání i investici
Hlavní náplní činnosti CENTRAL GROUP je výstavba a prodej nových bytů a rodinných domů v Praze. V některých bytových projektech však společnost také doplňkově navrhuje v přízemí komerční prostory pro zřízení nových reprezentativních nerušících provozů obchodu, služeb nebo gastronomie. V současné nabídce je celkem 16 různých prostorů v sedmi různých rezidenčních projektech po celé Praze. Některé z těchto prostorů jsou již ve výstavbě a realizace těch dalších bude zahájena v nejbližší době.

Tyto komerční prostory nabízí CENTRAL GROUP k prodeji nebo pronájmu. Společnost preferuje prodej těchto prostor, ať už konkrétním provozovatelům nebo zájemcům o výhodné investování volných finančních prostředků. Výhodné podmínky financování představují příležitost i pro začínající podnikatele. Zájemce o koupi totiž může využít speciálního režimu platby – zaplatí jen 10 % z ceny při podpisu smlouvy, dalších 10 % při předání dokončeného komerčního prostoru do užívání a zbytek ceny pak může doplatit kdykoliv podle své volby do 3 – 5 let od předání.

Možností je také kombinace výnosové investice do komerčního prostoru se zajištěním nájemce. V takovém případě předloží zájemce o pronájem svou nabídku CENTRAL GROUP a společnost pak bude hledat vhodného investora, který prostor odkoupí a uzavře se zájemcem o pronájem nájemní smlouvu za dohodnutých podmínek.

Nové komerční nemovitosti v nabídce CENTRAL GROUP, které developer na Expo Real představí, se nacházejí v lokalitách Prahy 3 – Žižkova, Prahy 6 – Břevnova, Prahy 7 – Holešovic, Prahy 9 – Letňan a Prahy 10 – Záběhlic a Uhříněvsi.

Tisková zpráva 2.10.2014
  Tisková zpráva 2.10.2014