CENTRAL GROUP přidává letos již šestou akvizici. Vedle O2 areny postaví téměř 200 bytů a komerční prostory

24.6.2015, Praha – Největší český rezidenční developer a investor nové bytové výstavby CENTRAL GROUP oznamuje v krátké době další, v letošním roce již šestou akvizici. Nejnovějším přírůstkem do portfolia je pozemek s vyřazenou trafostanicí a zchátralými obytnými domy u metra Českomoravská na pomezí Libně a Vysočan, v sousedství nákupního centra Galerie Harfa a O2 areny. CENTRAL GROUP zde plánuje polyfunkční dům s téměř 200 byty a komerčními prostory v přízemí, do prodeje je chce zařadit již v příštím roce.

Pozemek trojúhelníkového půdorysu je lemován ulicemi Českomoravská, Ocelářská a Kurta Konráda a v současnosti se na něm nacházejí zchátralé činžovní domy a vyřazená trafostanice. CENTRAL GROUP zakoupil projekt s již vydaným stavebním povolením od Pražské správy nemovitostí, hodnotu transakce ale smluvní strany nezveřejnily. V rámci plánovaného projektu, který vytvoří zcela nový uliční blok, dojde k demolici stávajících budov a k výstavbě téměř 200 bytů a reprezentativních obchodních prostor v přízemí.

„Hlavní výhodou projektu jen pár metrů od stanice metra bude výborná dopravní dostupnost centra Prahy. Ve spojení s vysokým standardem provedení půjde nejen o komfortní moderní bydlení, ale také o velice atraktivní investiční příležitost k pronájmu. Lokalita, jejímž středobodem je O2 arena a nákupní centrum Galerie Harfa, se v posledních letech dynamicky rozvíjí a v bezprostředním okolí již vyrostla celá řada nadstandardních rezidenčních projektů s obchody a službami,“ říká Dušan Kunovský, předseda představenstva CENTRAL GROUP.

V prolukách původní staré zástavby mezi ulicemi Českomoravská a Sokolovská totiž v minulých letech vzniklo několik moderních rezidenčních projektů, často s obchodními prostory, kavárnami a restauracemi v parterech, které místu dodávají život a jeho obyvatelům občanskou vybavenost.

Byty a služby na jednom místě: Návrat k tradiční architektuře
Po dříve avizovaných nákupech několika pozemků ve Vysočanech, Stodůlkách a Horních Měcholupech tedy nyní CENTRAL GROUP do svého portfolia letošních akvizic přidává ještě Libeň. Většinu svých nových projektů přitom již nechce koncipovat jako čistě obytné, ale vždy se snaží o jejich vhodné doplnění komerční funkcí. Dokazují to i aktuálně realizované projekty na Žižkově a na Zahradním Městě nebo plánované podzimní novinky v Holešovicích a Břevnově.

„Po mnoha letech vývoje by se čeští developeři již měli postupně vracet k tradiční městské architektuře, podle níž se bohužel v posledních desetiletích v širším centru města příliš nestavělo. Tedy ke kombinaci obchodů, služeb a prostorů pro relaxaci v přízemí nových budov a bydlení ve vyšších podlažích. Jen tak lze rezidenční projekty oživit, zlidštit a zbavit je stigmatu pouhých nocleháren,“ uzavírá Dušan Kunovský.

Tisková zpráva 24.6.2015
  Tisková zpráva 24.6.2015