CENTRAL GROUP úspěšně dokončil největší rezidenční projekt v Praze s více než 1700 byty

5.1.2015, Praha – Spolu se závěrem loňského roku dokončila společnost CENTRAL GROUP, největší rezidenční developer a investor v České republice, poslední etapu rezidenční lokality Metropole v Praze 5 – Zličíně. Ta je s celkovým počtem 1722 bytů vůbec největším aktuálně realizovaným developerským projektem v Praze. V době úplného dokončení lokality v ní zbývá doprodat již jen posledních 33 bytů o dispozicích od 1+kk až po 4+kk.

Aktuální vyprodanost projektu tak dosahuje více než 98 %, což je při tolika bytech v jediné lokalitě až neuvěřitelný výsledek. „Prodejní úspěch lokality Metropole nás velmi těší a dává nám poměrně jasnou představu, jakou cenovou úroveň očekávají zájemci o kvalitní nové bydlení na okraji Prahy, ale s vynikající občanskou vybaveností a stanicí metra doslova za rohem,“ hodnotí prodejnost Dušan Kunovský, šéf CENTRAL GROUP.

Lokalita Metropole se nachází přímo v sousedství oblíbeného nákupního a zábavního centra a stanice metra linky B Zličín. Obytná zástavba situovaná na pozemku zhruba čtvercového půdorysu sestává z celkem 24 bytových domů, které dohromady nabízejí 1722 bytů. Bytové domy ve vnitřní části území mají charakter polouzavřených uličních bloků a v centru lokality vytvářejí centrální náměstí s lavičkami, dětským hřištěm a parkovou úpravou. Občanskou vybavenost lokality na centrálním náměstí s parkem doplňuje restaurace se středomořskou a českou kuchyní.

„Při rozvoji lokality Metropole jsme měli k dispozici prakticky ideální pozemek. Polouzavřené bloky jsou maximem možného, co v navrhování nových obytných staveb dovolovaly někdejší obecné technické požadavky (OTP). Kdyby v době přípravy projektu již platily například nové pražské stavební předpisy (PSP), mohla na Zličíně vyrůst kompaktní městská bloková zástavba s uličním parterem, jakou známe z tradičních pražských čtvrtí. Do budoucna by si měli představitelé hlavního města vyjasnit, zdali chtějí jít v rozvoji Prahy cestou kompaktní zástavby v intravilánu města, nebo cestou rozšiřování o samostatně stojící domy jednotlivě „poházené“ po území,“ uzavírá v reakci na aktuální nejistou budoucnost pražských stavebních předpisů Dušan Kunovský.

Tisková zpráva 5.1.2015
  Tisková zpráva 5.1.2015