Tiskové sdělení 22.1.2014

CENTRAL GROUP vzal zatížení vyplývající z nové DPH na pozemku v případě rodinných domů na sebe

22.1.2014, Praha - Společnost CENTRAL GROUP zařazuje od 22. ledna 2014 zpět do prodeje svoji nabídku rodinných domů. Ta byla z důvodu nejasností ohledně DPH na pozemcích od nového roku dočasně stažena.

V případě bytů bylo navýšení kvůli nové DPH na pozemcích, které činilo průměrně 3,1 % z ceny, promítnuto do ceníků v plné výši. U rodinných domů vzala společnost CENTRAL GROUP toto navýšení na sebe a ponechala tak stejné ceny jako před koncem roku.

„Navýšení cen rodinných domů v některých případech až o 400 tisíc korun není z obchodního hlediska možné. Proto jsme se po mnoha analýzách rozhodli, že ceny ponecháme nyní na stejné úrovni jako v prosinci, přestože se tím dostáváme již na zcela minimální zisk,“ vysvětluje situaci Jiří Vajner, obchodní ředitel CENTRAL GROUP. Případné navýšení by se dotklo téměř 40 rodinných domů v nabídce, přičemž průměrně by ceny v případě nekorigování ze strany CENTRAL GROUP vzrostly o zhruba 200.000 Kč. V průběhu příštích měsíců ovšem navýšení cen domů společnost nevylučuje. „Z našich statistik vyplývá, že se poptávka po rodinných domech zvyšuje s tím, jak pokračuje výstavba a dokončené rodinné domy se prodávají nejlépe. Pokud se takto poptávka bude vyvíjet i nyní, nevylučujeme, že od jara domy zdražíme,“ dodává Vajner.

V nabídce má CENTRAL GROUP v současnosti dvě lokality nových rodinných domů. Jedná se o projekt Májovková v Praze 10 – Pitkovicích a Pražskou čtvrť v Brandýse u Prahy. V prvně jmenovaném projektu se ceny nových domů nyní pohybují již od 5,5 milionů korun a to za dům s dispozicí 4+kk s garáží a pozemkem o výměře 228 m2. V Brandýse jsou ceny ještě příznivější, zde je nejlevnější rodinný dům za 4,3 milionů korun. I zde se jedná o dispozici 4+kk s garáží a pozemek o výměře 217 m2. Vše je již zahrnuto v celkové ceně – pozemek, DPH, vysoký standard provedení i prodloužená záruka na kvalitu.

Tisková zpráva 22.1.2014
  Tisková zpráva 22.1.2014