Tisková zpráva 18.11.2015

CENTRAL GROUP koupil pozemky na metru Střížkov a na hranici Ďáblic, na obou plánuje postavit přes 200 bytů

18.11.2015, Praha - Největší český rezidenční developer a investor nové bytové výstavby CENTRAL GROUP přichází po necelém týdnu s dalšími akvizicemi. Koupil nové pozemky v Praze v blízkosti stanice metra Střížkov. Plánuje zde postavit bytové domy s více než 200 byty.

První z dvojice pozemků se nachází přímo u stanice metra Střížkov na rohu ulic Vysočanská a Lovosická v Praze 9. Na pozemku o výměře 9000 m2 chce firma postavit zhruba 130 bytů. Pozemek přímo sousedí s poliklinikou, v docházkové vzdálenosti je veškerá občanská vybavenost, blízko se nachází obchodně-zábavní centrum Letňany s aquaparkem. Relaxaci může sloužit blízký Park Přátelství.

Druhý pozemek v Praze 8 na rozhraní Střížkova a Ďáblic, je od metra vzdálen vzdušnou čarou asi 700 metrů. Nachází se na rohu ulic Bešťákova a Roudnická a přímo naváže na sídliště Ďáblice, které je zasazeno do zeleně. Z druhé strany pozemek nabídne výhledy do krajiny. Výhodou je i blízká stanice tramvaje s přímým spojením na metro i do centra Prahy. CENTRAL GROUP na pozemcích o výměře 19.000 m2 plánuje zhruba stovku bytů.

„Střížkov je zcela novou lokalitou v portfoliu CENTRAL GROUP. Vybudování stanice metra v roce 2008 tuto pražskou čtvrť výrazně pozvedlo a tak jsme se po této atraktivní oblasti poohlíželi již delší dobu,“ řekl šéf CENTRAL GROUP Dušan Kunovský. „Brzy tedy budeme moci na severu Prahy nabídnout komfortní moderní byty přímo na stanici metra, a to jak mladým zájemcům a rodinám, tak i realitním investorům,“ dodal Kunovský.

Letos již deset akvizic
CENTRAL GROUP v letošním roce již nakoupil tři pozemky ve Vysočanech, dva ve Stodůlkách a po jednom v Horních Měcholupech, Libni a na Zličíně. Nyní tedy nově vstupuje dvěma akvizicemi také do oblasti Střížkova. Letos tak počet uzavřených akvizic stoupl již na deset. Na nákup veškerých pozemků pro své projekty má firma v letošním roce opět vyčleněnu částku 1,5 miliardy korun z vlastních zdrojů.

Především u nově připravovaných velkých lokalit a brownfieldů se CENTRAL GROUP snaží zajišťovat komplexní development, který rozvíjí území jako celek a k převažující bytové funkci přidává i prostory pro setkávání rezidentů, obchody a služby a veřejně přístupnou zeleň.