Central Group má aktuálně rozestavěno rekordních 2065 bytů

30.6.2016, Praha - Největší rezidenční developer v zemi Central Group má v současnosti rozestavěno rekordních 2065 bytů v deseti různých projektech po celé metropoli. Jednoznačně tak dominuje trhu bytové výstavby v Praze i České republice. Ani ve své 22leté historii firma nikdy neměla naráz rozestavěno tolik bytů.

Vysoká rozestavěnost potvrzuje výsadní postavení společnosti Central Group na českém trhu a její obrovský náskok proti všem konkurentům. Aktuálních 2065 bytů ve fázi výstavby odpovídá více než polovině veškeré roční developerské stavební aktivity v hlavním městě. Podle ČSÚ totiž bylo v loňském roce v bytových domech v Praze zahájeno celkem 3949 bytů, přičemž toto číslo bylo nejvyšší za posledních šest let.

„Objem bytů ve výstavbě je velmi objektivním ukazatelem tržní pozice. Ukazuje také na potenciál rozvoje společnosti do budoucna a současně vylučuje kouzlení s čísly a matení veřejnosti takzvanými prodeji na rezervační smlouvy,“ poznamenal šéf Central Group Dušan Kunovský.

Mezi rozestavěnými bytovými domy Central Group přitom nejsou žádné „ležáky“, které by firma nemohla z nějakých technických důvodů dlouhodobě dokončit. Žádná z rozestavěných staveb není ve fázi výstavby déle než dva roky s jedinou výjimkou. Tou je Residence Garden Towers, což je vůbec největší bytová stavba v Česku, která se ale také již nyní dokončuje. Navíc v jediné budově nabídne celkem 700 bytů, a je tedy stavěna současně nikoli po etapách, jak je obvyklé u srovnatelně velkých bytových projektů, a proto její výstavba trvá o něco déle, než dva roky. Všechny rozestavěné projekty jsou stavěny v souladu s harmonogramem, a nemají tedy zpoždění.

Stavbu luxusní Residence Garden Towers Central Group nyní dokončuje. Dnes společnost požádala o vydání kolaudačního souhlasu. V průběhu léta tedy čeká budovu kolaudace a noví majitelé bytů by se sem mohli stěhovat na podzim. V současnosti je vyprodáno více než 80 procent nabízených bytů. V červnu bude také ukončena výstavba první etapy projektu Letňanské zahrady se 139 byty. Také tam proběhne v létě kolaudace. K prodeji v této první etapě zbývá posledních 14 bytů, ve výstavbě jsou další etapy s celkem 365 byty, z nichž téměř dvě třetiny jsou vyprodány.

Naopak do konce roku Central Group ještě rozestaví dalších 406 bytů ve třech projektech na Praze 4 – Kamýku a Praze 5 – Zličíně a ve Stodůlkách.