Tisková zpráva 13.10.2015

CENTRAL GROUP prodal letos už téměř 750 bytů. Za celý rok očekává, že jich bude téměř tisícovka

13.10.2015, Praha - Největší český rezidenční developer a investor nové bytové výstavby CENTRAL GROUP prodal v letošním roce koncovým uživatelům již 734 nových bytů. Za celý rok firma očekává, že by mohla prodat kolem tisícovky bytů. Prodeje nových nemovitostí v letošním roce tak atakují i předkrizové rekordy. Jde přitom o skutečně realizované prodeje již dokončených nebo rozestavěných bytů, nikoli o virtuální prodeje na rezervační smlouvy.

Rapidně se zvyšuje také zahajovaná výstavba. CENTRAL GROUP měl v tomto roce ve fázi probíhající výstavby celkem 1.975 bytů. Z toho v letošním roce společnost zahájila téměř 800 bytů v 7 nových projektech nebo etapách.

Podle nedávno zveřejněných dat ČSÚ za první pololetí letošního roku zaznamenal počet zahájených bytů v bytových domech v Praze nejlepší výsledek za posledních šest let. Celkem v ČR developeři za pololetí zahájili 3.544 bytů, z toho 2.614 v Praze. Při současném tempu nové výstavby by za celý letošní rok v celé České republice byla zahájena výstavba více než sedmi tisíc nových bytů v bytových domech. Praha se přitom na tomto čísle podílí téměř ze tří čtvrtin a její zásadní význam pro obnovu bytového fondu v České republice neustále narůstá.

„Česká ekonomika roste jako jedna z nejrychlejších v celé Evropě a projevuje se to i na klesající nezaměstnanosti a tím pádem větší důvěře lidí v budoucnost. To, spolu s rekordně nízkými sazbami hypoték a dosud ještě stále příznivou cenou nových bytů, vede k obrovské poptávce po nových nemovitostech,“ řekl předseda představenstva CENTRAL GROUP Dušan Kunovský.

Detailní statistiky ČSÚ je možné stáhnout zde.